Sunday, October 29, 2006

Höstgryta med vackra färger

Tyvärr tog jag ingen bild, men den här höstgrytan blev riktigt lyckad när jag lagade mat med en kompis igår:

500g älg-grytbitar
500g kantareller
en bit ölkorv
3 charlottenlökar
1 silverlök
2 vitlöksklyftor
ett par matskedar syltlök
2 msk maltvinäger
2 msk soja
2 dl rödvin
vatten

Börja med att bryna kantarellerna och lägg dem på en tallrik så länge. Bryn sedan grytbitar och charlottenlök. Häll på vatten och soja, låt koka upp under lock. Tillsätt vätska (vatten/vin) efter behov. Låt koka i 30 minuter. Tillsätt silverlök, vitlök, maltvinäger. Låt koka ytterligare tio minuter. Tillsätt slutligen kantareller och ölkorv i skivor och låt koka i fem minuter till. Klart! Servera med kokt potatis och mikrade sockerärtor.

No comments: