Tuesday, July 15, 2008

Önskelista för ombyggnad - del 1

Modellen börjar nu bli så pass okej att jag kan experimentera lite med att ändra om, så här kommer de första före-efter bilderna...

Ovan/före: Hallen som den ser ut idag om man ser den snett uppifrån och döljer väggen mot trapphuset/grannen. Badrumstaket är delat. I den vänstra delen finns dusch, och ovan på duschen en garderob. I den högra delen är det 3,20 meter i tak. (Svårstädat när badrummet i sig inte tillåter att man ställer in en trappstege. Golvet i duschen är högre än övriga badrummet för att tillåta golvbrunn i duschen.

Efter: Badrumsgolvet är lyft så att det bildar ett och samma plan. Förhoppningsvis kan det lutas tillräckligt för att få avrinning från hela golvet ner i en golvbrunn. Väggen mellan badrum och hall är flyttad så att väggen går i linje med dörrkarmen. Detta ökar bredden på badrummet med ca 15 centimeter. Taket på badrummet är jämnat (både höjt och sänkt), och väggen mot det som idag är en garderob är borttagen. Istället ligger en träskiva ovanför badrummet som bildar ett plan, en enkel sovalkov för gäster eller optimistiska framtida ägare.

No comments: