Thursday, November 11, 2010

Kvällspromenad i bilder




Hotellet.




Ett aningen lyxigare hotell/casino ganska nära,




Nåt slags vindskydd de har på strandpromenaden. Folk är ute och joggar i shorts här. En del av dem. Andra har tjockjacka och stickad mössa. :)




En stor pinne som nån byggt.




Operan tror jag.... men det måste vara baksidan?



Det var det! Lite underhåll får man väl räkna med under lågsäsong.




... och plötsligt var man på smågator med barer och restauranger.



Länsstyrelsen?



...och plötsligt hade jag tydligen börjat gå åt andra hållet. Undrar hur de kunde veta vilket håll jag gick först när de satte upp skylten? Fast då gick jag förstås åt andra hållet, fast de andra andra hållet. Så det hade ju blivit rätt vilket som. :)




Klocktornet... Vilken ljussättning!

[ingen bild]
Stadens uteliggare har delat upp stadens alla bankomater mellan sig och campar framför var sin. Undrar om de kräver tull om man tar ut pengar? Det verkar helt satt i system, för jag såg just två killar gräla om en bankomat. Låg mysfaktor.



Stadshuset.



Spanska som andraspråk???




Såna här klassiska karuseller verkar väldigt poppis, de hade en likadan i Cannes. Såhär i mörkret helt oanvänd känns det som en perfekt skådeplats för en roman av Steven King....

Längs vägen tillbaka till hotellet tittar jag in genom fönstret på mcd och får syn på ...



... den här! Frankrike har hunnit före Sverige. Lite oroande.



Jesus.

Hans närvaro förklaras nog av Sacre Coeur på andra sidan gatan. De har mässa 11 imorgon, om Vendredi betyder fredag. (femte nånting kanske?)

... och så äntligen:



...en ledig bankomat. Den var en väldigt glad en dessutom. ;)

Av en slump är bankomaten precis bredvid La Havane, som guideboken faktiskt rekommenderar för Nice på två dagar. Latino-livemusik, restaurang och en liten bar.

Jag tar en öl och läser Lonely planets Nice-guide som jag köpt för iphone för 45:-. Den är riktigt bra: allt offline, men den kan ändå använda gps i kartan, vilket ju blir riktigt smidigt:



Operan som kartnålen och cirkeln där gps anser att jag är just nu. Det borde bli ett besök där, och ett besök på matisse-museet innan jag åker. Och så lite skrovmål, sol och kanske även museet för
Modern konst som skall ha både Lichtenstein och Warhol.

...och så till slut är jag tillbaka på hotellet med wlan och törs publicera.





No comments: